Et af de spørgsmsmål jeg får stillet flest gange er: “Hvad er det bedste WordPress tema til affiliate marketing og nichesider?”

Og der er bestemt ikke noget dårligt spørgsmål, for hjemmesiden er jo det synlige bevis på din virksomhed og det dine brugere bedømmer dig på. Tiden hvor det handlede om at smide en simpel hjemmeside op er forlængst ovre og derfor bør du også bruge lidt tid på at finde ud af hvilket WordPress tema, der passer bedst til lige netop din niche.

Selv om det er muligt at indsætte affiliate links på alle WordPress sider og artikler, uanset hvilket tema du bruger, så er der mange fordele ved at vælge et tema, der enten er beregnet til affiliate marketing eller som er let at tilrette efterhånden som din nicheside udvikler sig.

Kernen inden for affiliate marketing er jo produktanmeldelser, sammenligning af produkter og priser, guides og infoartikler. Derfor bør du vælge et WordPress tema, der understøtter netop dette.  

De 10 bedste WordPress temaer til affiliate marketing

1. Divi WordPress tema – perfekt til affiliate marketing

Divi WordPress tema og Divi-builderen fra Elegant Themes indeholder alt hvad du får brug for, når du skal lave en affiliate side. Med et enkelt klik kan du nemt oprette en forside, der passer perfekt til dine ønsker. Samtidig er Divi-builderen uhyre nem at arbejde med selv for WordPress nybegyndere. Denne side du læser på lige nu er faktisk designet med Divi og jeg ville ønske, at jeg havde købt dette tema noget før. Ikke mange andre temaer er så fleksibelt og samtidig nemt at arbejde med, som dette tema.  Dette er absolut løsningen hvis du ønsker at gå all in på affiliate marketing og nichesider.

Ved at vælge Elegant Themes får du et helt hold af udviklere i ryggen, der ikke laver andet end at udvikle på Divi-builderen og temaerne. Rent prismæssigt ligger Divi i den dyre ende, men til gengæld får du fuld support og ubegrænset adgang til samtlige Elegant Themes temaer og plug-ins, samt kommende opdateringer.  Hvis du vil arbejde seriøst med affiliate marketing og lave flere nichesider, bør du klart overveje deres livstids abonnement. Så behøver du aldrig bekymre dig om WordPress-temaer mere. 

2. RE:hub – WordPress tema designet til at tjene penge

RE:hub WordPress temaet har igennem de seneste år slået sig op på at WordPress temaet, man tjener penge med. Uanset om du skal bruge produktanmeldelser, prissammenlignings tabeller, kuponer, medlemsfunktioner eller avancerede affiliate muligheder, kan dette tema klare det. Særligt produkt sammenlignings tabellerne er fantastiske, hvilket gør det nemt for dine besøgende at se forskellene på de forskellige produkter og tilbud, uden at forlade din side. Hvis du på et senere tidpunkt ønsker at udskifte dine affiliate links med din egen webshop, kan dette også lade sig gøre med RE:hub.  

RE:hub affiliate temaet er utrolig fleksibelt og du kan konfigurere din hjemmeside til at have enten en statisk forside, en webshop eller et magasin format. Udover selve RE:hub temaet følger der også 6 andre specielle child-temaer med, der gør det endnu lettere at opsætte lige præcis den affiliate side du gerne vil have. Dette er temaet som selv Amazon anbefaler at lave affiliate sider med.

3. Expert – WordPress tema til online marketing

Ja, navnet siger det hele. Dette WordPress tema er designet til online marketing og dermed også affiliate marketing. Expert er fra starten født med mange af de værktøjer vi, som affiliate marketers, har brug for i det daglige f.eks. nyhedsbrev opt-in boks, button call-to action, promotion kasser og meget andet, som er perfekt til en affiliate side. Temaet vil samtidig sætte dine artikler op, så bredden bliver mellem 500 og 600 pixel, så de bliver lettere at læse for dine brugere. Jeg er især vild med den tynde header, der giver bedre plads til indholdet.

Expert WordPress temaet er designet til at øge konverteringen og er naturligvis både responsiv og lyn hurtigt, hvilket gør temaet perfekt til affiliate sider, der får SEOtrafik. Med Expert temaet følger desuden tre andre designs af temaet, så du nemt kan komme i gang med din afiliate side,  

4. Newsmag – et af verdens mest solgte magasin temaer

Newsmag er temaet, hvis du har planer om, at din nicheside skal udvikle sig og blive en autoritet inden for nichen. Her får du en perfekt balance mellem et lækkert og professionelt design, der loader lynhurtigt og som er nemt at SEO optimere. Temaet har indbygget anmeldelser og et smart annonce værktøj, så du kan styre bannerannoncer på hele siden ét centralt sted. Med temaet følger også den avancerede page builder, så du nemt designe din affiliate side.

Jeg var så heldig, at være en af de første til at arbejde med Newsmag WordPress tema, da det udkom i slutningen af 2014. Her var jeg i gang med at opsætte en ny affiliate side og skulle bruge et tema, der kunne lidt mere end det jeg var vant til. Valget faldt på Newsmag, der i dag er et af verdens bedste sælgende magasin-temaer og som konstant udvikler sig (Lige nu version 4.2). Temaet er i dag en af mine all time favoritter.

5. Games Zone – perfekt til anmeldelser og guides

Som navnet antyder, er Game Zone et WordPress tema, der er lavet specielt til anmeldelser af spil og gamer-udstyr. Er du ikke lige i de nicher behøver du dog ikke frygte at være låst fast. Temaet kan nemt ændres i farve og stil, så det kan bruges i alle nicher. Der hvor temaet er særlig stærk, er omkring anmeldelser, oprettelse af flotte guides og filtering af oplysninger, så brugeren har let ved at finde det indhold, der er interessant for dem.

Games Zone er naturligvis responsiv og kommer med forskellige layouts, flere widgets, uendeligt farvevalg og den praktiske 1-click demo installer, så du nemt kan få din affiliate side til at lige opsætningen i demoen. Games Zone er et perfekt valg hvis anmeldelser bliver det bærende element i din online forretning.

 

6. Schema – Lynhurtigt WordPress tema

Vi har hørt det om og om igen: Keep It Simple, Stupid! og det gælder også for vores affiliate sider. Derfor bør Schema WordPress temaet også være med på denne liste, for det lever om nogen op til mantraet: Less is More. Schema er et super let WordPress tema og et af de hurtigste på markedet. Perfekt til SEO optimering. Samtidig er det uhyre brugervenligt.

Schema indeholde de mest nødvendige værktøjer til affiliate marketing og dine artikler vil alle blive vist i et lækkert minimalistisk design. Men det er kun udadtil at Schema virker simpel, for under overfladen ligger et hav af SEO optimerings muligheder, som sikre, at søgemaskinerne nemt vil kunne læse og forstå din hjemmeside. Satser du på SEO trafik til din affiliate side, bør du virkelig overveje dette fantastisk tema.

7. Expert – WordPress tema til enhver affiliate side

 

Expert er det perfekte magasintema til nichesider og autoritetssider. Temaet er lavet af Elegant Themes, som også står bag Divi temaet og det er sidstnævnte, der er løbet med al opmærksomheden, hvilket er synd. Expert temaet er nemlig mindst lige så god som Divi og på nogle punkter er Expert faktisk bedre, end den mere kendte søster. 

Modsat Divi er Expert et 100% magasin-tema med en dynamisk forside. Med temaet følger også den kendte Divi-builder, der gør det til en leg af designe dine artikler og et helt fantastisk ratingsystem, som er meget anvendeligt til produktanmeldelser og guides. Endelig kan du med Expert designe kategori-forsider og du får et 100% mobilvenligt design. På flere af mine affiliatesider bruger jeg nu Expert temaet, netop fordi kombinationen af et rigtigt blog-tema og Divi-builderen i mine øjne er perfekt.

8. Authority – Inspireret af SEObloggers tema

Dette tema er udviklet i samarbejde med den kendte SEOekspert, Matthew Woodward og hans populære SEOblog er brugt som forbillede. Og netop Matthew ved en ting eller to om at optimere og engagere sine brugere, hvilket sænker din bounce-rate. Her får du alt hvad du har brug for, for at opbygge en affiliate side, som dine brugere har tiltro til og som de vil være aktive på. Netop fordi temaet bruger teknikker som en af verdens bedste SEOeksperter har været med til udvikle,

Temaet kommer med fire forskellige forside-layouts, integreret schema, super hurtig loadtid, klar til Adsence og med 1-klik er siden oppe på kun et enkelt klik. Dette er temaet til dig, der være en autoritet inden for din niche.

9. Clean – WordPress tema til online marketing

Clean er et super elegant og minimalistisk WordPress tema både uden på og inden i. Temaet har en ‘clean code’ uden unødvendig kode og filer, hvilket gør temaet til et af de hurtigste WordPress temaer. Rent SEOmæssigt er du med Clean allerede er foran på point, fordi siden er super hurtig – og er dermed er temaet perfekt til affiliate sider, der skal have trafik fra søgemaskinerne.

Selv om temaet er kodet rent, er der masser af muligheder indbygget i temaet, som kan øge konverteringen. Det er f.eks. super nemt at tilføje knapper i headeren (så mange du vil) for at øge din konvertering. Nemt at vedligeholde for ikke teknisk kyndige. Clean er det oplagte WordPress tema til nichesider, autoritets sider og blogs i alle nicher.

10. Admania WordPress tema når dine bannerads skal ses

Admania stikker lidt af fra de øvrige ni WordPress temaer i denne artikel, fordi temaet er optimeret til visning af bannerreklamer og Adsence. Her er alt hvad du får brug for, hvis du vil have den højeste koncertering på dine bannerreklamer: Sticky header banner, mobile bannerads, banner rotation, Ad blok detektor (der blokerer for indholdet) og meget meget mere.

Admania får karakteren 4,99 (ud af 5 mulige) på 70 anmeldelser. Det siger noget om, hvor godt dette tema er. Med temaet følger seks unikke forside layouts, hvor bannerplaceringerne er optimeret i forhold til sidens indhold. Du skal blot koncentrere dig om at lave indhold, så hjælpe temaet dig med konverteringen.

 

Hvilken type af nicheside vil du have?

Det første skridt er at finde ud af, hvilken type af hjemmeside du vil lave.

Skal forsiden være statisk eller skal den være dynamisk, som du kender det fra en avis eller magasin, hvor der hele tiden kommer nyt indhold på?

WordPress kan håndtere begge dele, men der findes temaer, som er specielt gode til det ene eller det andet. Derfor er det vigtigt at få på plads fra starten.

Statisk eller dynamisk WordPress forside?

Hvis du ikke kender til de to typer af forsider, så lad mig lige bruge 2 minutter på at forklare forskellen og hvordan du bruger dem.

Statisk forside på WordPress - Gratis VPN
En statisk hjemmeside er en forside, der ikke ændre sig med tiden. Den er designet, så den passer perfekt til din niche og fremhæver de ting du gerne vil have dine brugere til at være opmærksom på. Fra forsiden er der adgang til resten af hjemmesiden via menupunkter, links og knapper. En statisk forside bruges typisk til mindre nichesider, der ikke opdateres jævnligt.
Dynamisk forside på WordPress - Flixnyt
I den anden lejr har vi hjemmesider med dynamiske forsider. Her ændrer forsiden sig konstant, lidt som på et nyhedssite eller magasin, hvor de nyeste historier promoveres på forsiden. Forsiden indeholder masser af artikler og når der kommer en ny artikler på hjemmesiden ændres forsiden. En dynamisk forside bruges typisk til større niche- og autoritets-sider, der opdateres dagligt eller ugentligt.

Hvilke features skal temaet indeholde?

Det er meget let at blive overvældet af de flotte demo-sider, der er sat op for de enkelte teamer.

Tro mig, jeg har selv været en af dem, der har brugt hele weekender på at surfe rundt for at finde det helt rigtige WordPress tema til en ny nicheside, hvilket er rigtig dumt. Dels kommer din side aldrig til at blive lige så flot som demoside, dels er der et hav af features på demosiden, som du slet ikke får brug for på din hjemmeside.

Derfor bør du spørge dig selv hvilke features du får brug for på din hjemmeside og vælge et tema udfra dette.

Har du brug for support til WordPress?

Inden du vælger et WordPress tema til din affiliate side bør du også spørge dig selv: Kan jeg selv løse de problemer, der måtte opstå med WordPress eller skal jeg have hjælp til at løse dem?

Selvom mange af temaerne har en grundig guide, så vil der helt sikkert komme problemer i forbindelse med opsætningen af din nye hjemmeside. Jeg har arbejdet med WordPress i 4 år og det sker stadig, at jeg må have fat i supporten.

Kig derfor nøje på, hvor længe du kan få hjælp med temaet. Køber du et tema på f.eks. Themeforest har du som udgangspunkt kun 6 måneders support. Det er muligt at tilkøbe længere support, men det koster. Hos Elegant Themes kan du købe licens til et år ad gangen eller til resten af livet. Det betyder, at hvis du får problemer med din side om 10 år, så kan du altid kontakte supporten, der er klar til at hjælpe dig.

“Hvis jeg kunne lave noget om, så ville jeg have købt et godt tema med en page builder fra starten. Det havde sparret mig for oceaner af tid og mange penge….”

Skal du lave en eller flere nichesider?

Jeg ved godt. at det er svært at svare på, især hvis du først lige nu er i gang med din første affiliate side. Langt de fleste af os, der arbejder med affiliate sider, har dog mere end én side og nogle har 15-20, ja helt op til 50 nichesider kørende.

I de tilfælde er det mest praktisk at vælge et WordPress tema, der er fleksibelt, og som giver dig rettigheder til at bruge det på flere domæner.

Køber du et tema på f.eks. Themeforest, har du faktisk kun købt rettigheder til at bruge det på ét domæne, mens et abonnement hos Elegant Themes er uden begrænsninger og du må lave lige så mange hjemmesider du har lyst til.

Da et WordPress tema hos Themeforest typisk koster $50-60 dollars, skal du ikke lavere mere end 4-5 hjemmesider, før det bedre kan betale sig, at købe et livstidsabonnement hos Elegant Themes til $249, hvor du får adgang til alle deres temaer og plug-ins + support for altid. (Med denne løsning kan du faktisk lave en lille forretning på at lave hjemmesider til virksomheder)

Hvis jeg kunne lave noget om, så ville jeg have købt et godt tema med en page builder fra starten. Det havde sparret mig for oceaner af tid og mange penge brugt på WordPress temaer, jeg aldrig har brugt.

Gratis eller betalt WordPress tema?

I princippet kan du sagtens nøjes med et gratis WordPress tema. Det er super enkelt at installere og du vil være i gang på ingen tid.

Men når det er sagt, så er der nogle ting du skal tage med i dine overvejelser før du vælger at bruge et gratis WordPress temaer:

  • Begrænset support. Udviklerne stiller deres temaer gratis til rådighed for alle WordPress-brugere, men de er ikke forpligtet til at hjælpe dig, hvis du oplever problemer.
  • Sværere at arbejde med. En af de største tidsslugere når du skal lave en hjemmeside, er at sætte sig ind i hvordan temaet fungere. Og eftersom de gratis WordPress temaer ofte mangler dokumentationen, tager det lang tid at lære dem at kende.
  • Begrænset funktionalitet. Mange af de gratis WordPress temaer indholder standard elementer indenfor WordPress, men hvis du skal lave f.eks. knapper, prislister, sammenligningstabeler, en slider eller lave en unik landing page, så må du tilkøbe plug-ins.
  • Ikke unik. Eftersom temaet er gratis, bliver det brugt på rigtig mange hjemmesider over hele kloden. Der er derfor en risiko for, at din hjemmeside kommer til at ligne alle andre, fordi et gratis tema har begrænsede muligheder for at ændre på udseendet.
  • Ingen garanti. De gratis WordPress temaer tilbydes uden garanti. Hvis der er en fejl i temaet, eller der kommer nye standarder, så må du klarer det selv.

Er du en haj til CSS og HTML, så er de gratis temaer et fint sted at starte, men er du nybegynder eller lettere øvet, vil jeg klart anbefale dig at gå efter et betalt WordPress tema, hvor du er sikret support og opdateringer ud i fremtiden.

Husk på, at du er i gang med at opbygge selve fundamentet i din virksomhed. Derfor skal du være sikker på, at din side kan leve op til de standarder, der er i dag – og at det kan opdateres til at følge de standarder, der kommer i fremtiden.

Hvis du vælger at bruge et gratis tema, så brug dem, der ligger inde i din WordPress installation eller som du kan hente fra den officielle WordPress side. Jeg vil ikke anbefale dig, at downloade gratis WordPress temaer andre steder fra. Du kan risikere, at der er skjulte koder i installationen, så hackere let kan få adgang til din side.

I det hele taget skal du kun installere WordPress temaer fra kilder du stoler på.

Gratis WordPress temaer fra WordPress org