Ressourcer og værktøjer

Alt hvad du skal bruge for at lave en nicheside

Mine værktøjer

Din strategi og din motivation er helt sikkert det vigtigste, når du starter en online virksomhed, men de rigtige værktøjer gør det bare meget lettere at komme i mål. Derfor skal du vælge de rigtige værktøjer fra starten.

Her på siden ser du min base af værktøjer, som jeg ved virker og som jeg altid bruger når jeg starte en ny nicheside op. Du kan med fordel kan benytte dig af denne liste og dermed undgå at skulle bekymre dig om alt det tekniske – som bare skal virker – og i stedet koncentrere dig om at udvikle din online virksomhed.

Vær opmærksom på, at nogle af de links, der er herunder er affiliate links. Det betyder, at hvis du køber et af deres produkter, kan det være jeg får en kommision for salget. Dette har ingen betydning for den pris, du betaler. I nogle tilfælde vil du faktisk få en bedre pris med mine links, end hvis du selv gik ind på producentens hjemmeside og købte produktet der.

Uanset hvad, så er det de værktøjer, jeg selv bruger og de er taget med, fordi de kan gøre dit arbejde lettere – ikke fordi jeg får en kommision.

Domæne og hosting

Når du skal oprette en hjemmeside har du brug for tre ting: Et domæne, et webhotel og et CMS-system (Content Management System) som f.eks. WordPress – og bare rolig. Det er i dag super enkelt og det hele klares et sted. Der er mange om buddet, men jeg må erkende, at jeg kun har erfaring med to hosting-firmaer og dem er jeg virkelig godt tilfredse med.

Unoeuro

Unoeuro er en af landets største og billigste hostingfirmaer og jeg har brugt dem lige siden jeg startede med online marketing. De klarer registrering af dit domæne, oprettelse af webhotel og har 1-click-Wordpress, der kort sagt betyder, at du kan installere WordPress på dit domæne med et klik….ja, 1 klik!

Brug min kode: 3GRATIS, så får du 3 måneders gratis hosting hos Unoeuro.

Klik her og indløs din rabatkode hos Unoeuro

 

C-Hosting

Min nye favorit indenfor hosting af hjemmesider er C-Hosting fra Odense. Hvis du kun har få domæner, er C-Hosting en anelse dyere end Unoeuro, men har du flere domæner i brug kan C-Hosting hurtigt vise sig, at bliver en billigere løsning for dig.

Det jeg elsker ved C-Hosting er gratis SSL på alle dine domæner, gratis e-mails på alle domæner, lynhurtige servere og fantastisk kundeservice!

Se C-Hostings priser her 

Wordpress tema

Når du har købt dit domæne og webhotel og fået installeret WordPress skal du have installeret et WordPress-tema. Det er temaet, der giver dig mulighed for at designe nichesiden og skabe en flot ramme. Der findes mange gratis WordPress-temaer, men for at være helt ærlig: Hvis du er nybegynder, er det ikke her du skal bruge din tid. Vælge et professionelt tema fra starten.

Elegant Themes (Premium – 30 dage pengene tilbage garanti)

Alle de sider jeg laver i dag – inklusiv den du sidder og læser lige nu – er bygget på Divi-temaet fra Elegant Themes. Bare jeg dog havde fundet dette tema noge før, så havde jeg formentlig sparet både tid og penge. Divi-temaet i kombination med Divi Builder gør det bare til en leg at lave hjemmesider i WordPress. Det er ikke billigt: $89 om året eller $249 en gang for alle, men så får du også adgang til alle deres WordPress-temaer samt support og opdateringer resten af livet.

Kom til Elegant Themes her

 

JustLanded (Premium)

Det første tema jeg rigtig fik succes med var JustLanded, der kan købes hos Themeforest. Måske ikke det kønneste tema, men det er billigt og nemt at arbejde med. Du har ikke helt så mange muligheder med JustLanded, som med eksempelvis Divi-temaet, men til simple nichesider er JustLanded fantastisk og jeg bruger det stadig. Eneste anke er designet; Det ses at temaet er fra 2013.

Kom til JustLanded hos Themeforest her

 

NewsMag (Premium)

Hvis du har planer om at blogge eller lave et nyhedssite inden for din niche, bør du kigge på et af de såkaldte magasin-temaer. Jeg har brugt NewsMag på flere af mine sider og temaet kan være lidt hård at komme i gang med, men får du først lært at bruge det, får du et fantastisk flot resultat. Jeg har brugt det siden det udkom i 2014 og det opdateres fortsat. Super solidt WordPress-tema – perfekt til bloggere og nyhedssites.

Se en demo af NewsMag hos Themeforest her 

Keyword research

Keyword research er kronjuvelen, når vi taler om nichesider, som får størstedelen af trafikken fra søgemaskiner. Dels kan du med den rigtige keyword research finde huller i et marked, men du kan også se, hvad din målgruppe gerne vil vide mere om. Desværre findes der ikke gratis værktøjer, der gør det lige så godt som de betalte, men bare rolig: Du kan prøve de fleste betalte løsninger helt gratis i en kortere periode.

 

Ahrefs (14 dage gratis prøveperiode / Fra $179 pr mdr)

I mine øjne er Ahrefs et uundværligt værktøj og er perfekt til at finde din niche, finde søgeord, holde øje med din rank samt dine egne og konkurrenters backlinks. $99 om måneden er nok i overkanten for de fleste, der arbejder med nichesider i fritiden, men heldigvis kommer Ahrefs med en 7 dage prøveperiode til $7. Mit råd: Tag prøveperioden, brug Ahrefs så meget som overhovedet og husk derefter at opsige dit abonnement INDEN der er gået 7 dage 🙂

Kom til Ahrefs her

 

 

SEMRush (10 gratis søgninger om dagen / Fra $99 pr mdr)

SEMRush var et af de første keyword-værktøjer, der analyserede konkurrenters organiske rank. I dag er SEMRush et must i arbejdet med SEO og kan mere eller mindre det samme som Ahrefs. Til konkurrent-analyse er SEMRush dog uovertruffen. Det koster også, men du har mulighed for at lave 10 gratis søgninger om dagen (med brgræsenet resultater).

Kom til SEMRush her

 

 

 

KWFinder (3 gratis søgninger om dagen / Fra $45 pr mdr)

KWFinder er et lavpris-søgeordsværktøjet, der bygger på KISS filosofien: Keep It Simple Stupid. Deres måde at visualisere resultaterne på, gør det nemt for selv nybegyndere at finde long tail keywords. Du kan lave 3 gratis søgninger om dagen, hvilket jo kan være nok til at finde et par interessante søgeord.

Kom til KWFinder her

 

LongTailPro (7 dage gratis prøveperiode / Fra $297 om året)

Udviklet af folk, der laver nichesider og er muligvis det bedste værktøj til at finde Long Tail Keyords. Ikke specielt brugervenlig, men når du først er blevet fortrolig med LongTailPro gør den dit arbejde SÅ meget lettere. Du kan prøve LTP i 7 dage helt gratis.

Kom til LongTailPro her

 

E-mail og nyhedsbrev

Det siges at ‘Pengene er i listen’ og derfor er det mere vigtigt end nogensinde før, at du får oprettet en e-mailliste. Til det har du brug for et e-mail marketing software, der kan håndtere dine nyhedsbreve og e-maillister. Tro mig, det vil du ikke sidde og styre med et excel-ark og din egen Gmail-konto.

MailerLite (Freemium)

Lavpris e-mail-software, der kan det alle de andre også kan. Så enkelt kan det siges. Jeg har tidligere brugt MailChimp, men må erkende, at MailerLite gør det lettere og billigere. Du kan bruge MailerLite 100% gratis når der er under 1000 personer på din e-mail liste. Herefter koster det $10 om måneden. Det fåes ikke billigere.

Kom til MailerLite her

Billedredigering

Design af logo, beskæring af billeder og lave baggrunde transperant. Det er alt sammen noget, der kan tage timer hvis du ikke har de rigtige redskaber. Og nej: Jeg bruger ikke Photoshop eller Adope Designer, der kræver en hel uddannelse for at bruge korrekt. Mindre kan sagtens gøre det og mange af mine løsninger er 100% gratis. Yep!

Pixlr (Gratis)

Pixlr kommer i to web-versioner: Pixlr Editor, der minder om Photoshop og Pixlr Express, der er perfekt til nybegyndere. Uanset hvilken løsning du bruger, er det 100% gratis. Skal du beskære et billede, komprimere det, lægge tekst over, gør det sort/hvid? – Ja, uanset hvad så kan Pixlr gøre det. Super hurtigt og helt gratis. Jeg bruger Pixlr hver eneste dag, og de ikoner du ser til højre i denne tekst er designet med Pixlr. Fint, ikke?

Kom til Pixlr her

 

Canva (Freemium)

Dine grafiske udtryk som logo og bannere er uhyre vigtige i dag, da de er med til at give din nicheside et professionelt udtryk. Desværre er det ikke os alle, der er født designer, men med Canva kan alle lave et superflot resultat. Der er hundredvis af bannere og logoer at vælge imellem. Find et du synes er flot og indsæt dit eget firmanavn og din egen tekst. Bum: Nu har du lavet et logo. På mange af mine sider – inklusiv denne – er logoet designet med Canva 100% gratis.

Kom til Canva her

 

 

Fiverr (Betalt)

Uanset om du bruger Photoshop, Canva eller Pixlr, så kommer du helt sikkert til den erkendelse, at det tager tid…..laaaang tid – og er du ikke designer, kan du sagtens sidde og fifle med et logo i mange timer. Tid som du kunne have brugt mere fornuftigt. Derfor oursourcer jeg ofte små opgaver til Fiverr. En markedsplads for freelancere, der ordner det for dig for $5 + et gebyr på $1. Helt ærlig. Hvem gider bruge et timer på at fjerne baggrunden på et billede, designe et logo eller lave en banner til din Facebook-side, når du kan få det klaret for 36 kroner?

Kom til Fiverr her

Regnskab

Der er næsten ikke noget mere irriterende end at lave regnskab for din virksomhed. Det skulle da lige være, at sidde og ordne det dagen før der skal betales moms. Heldigvis er det meget lettere at lave regnskab i dag end for bare 4-5 år siden. Derfor: Når du går i gang med en online virksomhed, bør du anskaffe dig et regnskabeprogram fra dag 1.

Dinero (Freemium)

Jeg husker stadig hvordan jeg for 5-6 år siden havde kitteringer i skotøjsæsker og i ringbind. Det er heldigvis fortid. I dag bruger jeg Dinero og ALLE mine bilag ligger i skyen. Dinero laver mine fakturaer, holder styr på indberetning af moms, min kasseklade, balance og alt det andet kedelige. Dinero findes i to versioner og er du lige startet er gratis-udgaven rigelig. Efterhånden som din virksomhed vokser, kan du få en betalt udgave med flere funktioner.

Kom til Dinero her

Hvilke værktøjer kan du anbefale?

Jeg elsker at optimere mine arbejdsgange og hvis du bruger et værktøj eller noget software, som gør dit liv lettere, må du meget gerne give mig et tip. Skriv en kommentar herunder, så alle kan få glæde at det.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste kommentarer

    Arkiver

    Kategorier